Iranul avertizează Israelul în legătură cu orice atac împotriva instalaţiilor sale nucleare

0

Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a avertizat duminică Israelul că orice atac împotriva instalaţiilor sale nucleare ‘va cădea ca un trăsnet pe capul’ statului evreu, acuzându-i în acelaşi timp pe occidentali că ‘mint’ în legătură cu pericolul nuclear iranian, relatează AFP.

‘Dacă conducătorii sionişti vorbesc de o acţiune militară (împotriva Iranului), fac acest lucru pentru că sunt înspăimântaţi (…) şi mai vulnerabili ca niciodată. Orice decizie proastă (…) va cădea ca un trăsnet pe capul lor’, a spus ayatollahul Khamenei într-un discurs rostit cu ocazia celebrării morţii imamului Khomeiny, fondatorul Republicii Islamice.

Israelul şi Statele Unite au afirmat de mai multe ori în ultimele luni că nu exclud atacuri militare împotriva instalaţiilor nucleare din Iran dacă negocierile în curs între marile puteri şi Teheran nu duc mai rapid la o soluţie diplomatică.

Liderii iranieni au repetat la rândul lor că Teheranul va riposta în caz de atac prin lansarea de rachete împotriva Israelului, duşmanul lor declarat.

De asemenea, liderul suprem i-a acuzat pe occidentali că recurg la ‘minciuni’ în legătură cu pericolul nuclear iranian numai pentru că ‘le este frică de Iranul islamic’.

‘Mediile politice şi mass-media internaţionale spun că Iranul nuclear este periculos. Eu spun că este o minciună. Lor le este frică nu de Iranul nuclear, ci de Iranul islamic’, a spus acesta.

Liderul suprem iranian nu s-a referit direct la negocierile nucleare în curs cu marile puteri în vederea rezolvării crizei pe cale diplomatică, dar a afirmat că Iranul ‘va continua pe calea progresului politic, ştiinţific sau tehnologic’.

El a afirmat, de asemenea, că severele sancţiuni economice aplicate de occidentali ‘nu au niciun efect şi nu pot opri poporul iranian’, ele nu fac decât ‘să mărească ura poporului’ faţă de occidentali.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.