Isărescu: Cred că riscă cei care vorbesc despre o prognoză a cursului spre 5 lei/euro

Cred că riscă cei care vorbesc despre o prognoză aproape firească a cursului spre 5 lei/euro dacă se întâmplă ceva în Grecia, a declarat, marţi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

„Ce ne deosebeşte de prognozele României prezent versus 2007-2008? În 2007-2008, euro se întărea faţă de dolar, în 2011-2012 era de-a-ndoaselea. Era 1,5 dolari/euro, acum se duce spre 1,2, poate chiar 1,1. Cred că riscă cei care vorbesc despre o prognoză aproape firească a cursului spre 5 lei pe euro dacă se întâmplă ceva în Grecia.

Dacă se întâmplă ceva în Grecia, cursul euro/dolar se duce spre 1. Credeţi că aici ochii nu sunt deja aţintiţi la raportul de aici de la Banca Naţională între euro şi dolar? Aş spune că o asemenea prognoză suferă, ca să fiu delicat. Dacă nu aş fi delicat aş spune că suferă rău”, a spus Isărescu.

BNR a organizat, marţi, 5 iunie, o conferinţă cu tema „Elemente ale cadrului de analiză şi prognoză al politicii monetare”, ce face parte din ciclul Colocviilor Băncii Centrale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.