Judo: Cupa Mondială feminină de la Bucureşti – Andreea Panea, medaliată cu bronz

Românca Andreea Panea a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei +78 kg, duminică, 3 iunie, la Cupa Mondială feminină de judo de la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Capitală.

În meciul decisiv, Panea a învins-o prin ippon pe slovena Urska Urek.

În celălalt meci pentru bronz, românca Beata Kabat a pierdut disputa cu bosniaca Larisa Ceric.

Aurul a fost adjudecat de Giovanna Blanco (Venezuela), în finala cu Sonia Asselah (Algeria).

La cat. 70 kg s-a impus franţuzoaica Lucie Decosse, în faţa germancei Elisabeth Greve. Bronzul a revenit angolezei Antonia de Fatima Moreira (victorie la britanica Megan Fletcher) şi croatei Kristina Marijanovic (succes în disputa cu luxemburgheza Lynn Mossong).

Victoria la categoria 78 kg a revenit franţuzoaicei Audrey Tcheumeo, în finala cu britanica Gemma Gibbons. Bronzul a fost câştigat de britanica Natalie Powell (cu cehoaica Alena Eiglova) şi de croata Ivana Maranic (în meciul cu olandeza Lena Buseman).

România a încheiat cu un bilanţ de şase medalii, dintre care cinci obţinute sâmbătă: medalia de aur prin Andreea Chiţu (cat. 52 kg), două medalii de argint, Andreea Cătuna (categoria 52 kg) şi Carmen Bogdan (cat. 48 kg), şi două medalii de bronz, prin Larisa Florian şi Elena Monica Ungureanu (ambele la cat. 52 kg), plus bronzul de duminică al Andreei Panea.

România, care a avut şi trei clasări pe locul 5 şi opt pe locul 7, a încheiat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Franţa (3-0-0).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.