MFP a programat în iunie împrumuturi de 3,5 miliarde lei de la băncile locale

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute 3,5 miliarde de lei de la băncile locale în luna iunie, prin cinci emisiuni de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Prima licitaţie de titluri de stat din iunie va avea loc joi, 7 iunie, pentru o emisiune de obligaţiuni benchmark în valoare de 700 milioane lei şi scadenţa la doi ani.

Pe 11 iunie este programată o emisiune de certificate de trezorerie cu discount pe un an, în valoare de un miliard de lei, pe 14 iunie pentru o emisiune de obligaţiuni benchmark în sumă de 600 milioane lei, cu maturitatea la doi ani, pe 18 iunie o alta de certificate de trezorerie în valoare de 800 milioane lei, pe un an, şi pe 21 iunie pentru o emisiune de obligaţiuni în sumă de 400 milioane lei, cu scadenţa la patru ani.

În 2011, Trezoreria a împrumutat de la băncile locale 51,5 miliarde lei faţă de 41 miliarde lei în 2010 prin titluri de stat în lei. Tot de pe piaţa internă, Trezoreria a împrumutat în acest an 1,4 miliarde euro faţă de 2,5 miliarde euro în 2010.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.