Minodora Cliveti: Parlamentul European oferă stagii plătite pentru persoanele cu dizabilităţi

Persoanele şi organizaţiile din România pot accesa noul program lansat de Parlamentul European, prin care se oferă stagii plătite pentru persoanele cu dizabilităţi, a declarat luni, 4 iunie, europarlamentarul Minodora Cliveti.

‘Principalul scop al acestui tip de program este de a oferi, timp de cinci luni, unor persoane cu dizabilităţi, o experienţă de lucru semnificativă, în calitate de stagiar la Parlamentul European, dându-le astfel şansa de a se familiariza cu activităţile acestei instituţii, dar şi de a acumula experienţă profesională, mărindu-şi şansele pentru o viitoare angajare’, a declarat Minodora Cliveti.

Potrivit acesteia, programul amintit mai are ‘rolul de a contribui la mediul cultural şi ocupaţional al Parlamentului European, prin exemplul, contribuţia pozitive pe care aceşti stagiari le vor oferi, dar să şi atragă atenţia, printre membrii Parlamentului, asupra dizabilităţilor’.

‘Sperăm ca şi prin această modalitate să înlăturăm rezervele şi temerile care ar putea constitui obstacole în calea integrării persoanelor cu dizabilităţi’ , a afirmat Minodora Cliveti.

Europarlamentarul a precizat că stagiarii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, cum ar fi: să aibă peste 18 ani, să cunoască foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE şi bine o a doua limbă, să nu fi beneficiat de niciun alt stagiu plătit în cadrul instituţiilor UE, să nu fi fost angajat mai mult de patru săptămâni la rând într-o instituţie europeană ori să fi lucrat, contra cost, mai mult de patru săptămâni consecutive pentru un membru ori un grup politic al Parlamentului European şi să demonstreze că au o dizabilitate.

Bursa lunară pentru stagiari este de 1.119 de euro, celelalte cheltuieli ale stagiarului, legate direct de dizabilitatea sa, putând fi acoperite până la maximum 50% din valoarea bursei lunare.

Data limită pentru înscriere la primul asemenea stagiu este 15 octombrie 2012.

‘Sper ca şi persoane din România să accese asemenea stagii. Rog pe cei interesaţi de amănunte legate de acest subiect să se adreseze biroului meu de europarlamentar şi voi răspunde cu operativitate’, a mai precizat Minodora Cliveti.

Minodora Cliveti, fost prim-vicepreşedinte al grupului socialist din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi fost deputat PSD de Bacău, a preluat mandatul de europarlamentar la 18 mai 2012, înlocuind-o în funcţie pe social-democrata Rovana Plumb, numită ministru al mediului în guvernul Ponta. În cadrul instituţiei europene, Cliveti a fost aleasă membru titular în Comisia pentru muncă şi afaceri sociale şi supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică şi securitate alimentară. Ea este, de asemenea, membru titular în delegaţia pentru Comisia de cooperare a UE cu R. Moldova şi supleant în delegaţia pentru comisiile de cooperare UE cu Armenia, Azerbaidjan şi Georgia. Minodora Cliveti mai face parte şi din delegaţia UE la Adunarea parlamentară Euronest.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.