EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Niciun supravieţuitor în prăbuşirea avionului nigerian

0

Echipele de salvare nu au descoperit niciun supravieţuitor după prăbuşirea unui avion cu 153 de pasageri la bord duminică, 3 iunie, peste un cartier popular din Lagos, capitala economică a Nigeriei, a anunţat şeful Aviaţiei Civile.

„Nu am găsit până acum niciun supravieţuitor”, a declarat Harold Demuren, care nu a menţionat numărul victimelor printre locuitorii cartierului, notează AFP. El a anunţat anterior că toţi pasagerii erau probabil morţi în această catastrofă.

Zece corpuri carbonizate au fost scoase de sub dărâmăturile unei clădiri distruse şi ar putea fi ale ocupanţilor imobilului, potrivit unui membru al serviciilor de urgenţă.

În cădere, avionul a lovit din plin o clădire de două etaje, prăbuşindu-se apoi peste un teren unde era construită o biserică şi o mică imprimerie.

„Resturile avionului continuă să ardă… şi fumul poluează întreaga zonă, complicând şi mai mult sarcina echipelor de salvare”, a explicat la faţa locului un purtator de cuvânt al Agenţiei naţionale de coordonare de urgenţă, Tunji Oketunbi.

Aparatul a căzut peste o biserică şi un imobil de două etaje, a precizat acest responsabil.

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a decretat trei zile de doliu naţional după prăbuşirea avionului cu 153 de pasageri peste un cartier din Lagos, potrivit unei surse oficiale.

Preşedintele Jonathan „a decretat o perioadă de doliu naţional de trei zile pentru cei care şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea avionului /companiei/ Dana la Lagos”, s-a afirmat într-un comunicat al preşedinţiei.

Cauzele prăbuşirii aparatului, care a lovit din plin clădirea cu două etaje, nu erau încă cunoscute duminică seară.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.