EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Ovidiu Silaghi: Privatizarea este cea mai bună soluţie în cazul CFR Călători

0

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat luni, 5 iunie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că cea mai bună soluţie în cazul Companiei CFR Călători este privatizarea, fapt dovedit de tronsoanele acoperite de operatorii privaţi, care au devenit rentabile.

‘Nu ştiu cum se întâmplă, dar toate zonele, toate parcursurile care sunt operate de operatorii privaţi toate devin brusc rentabile, doar cele operate de Compania CFR Călători, compania de stat, numai acelea sunt nerentabile. Şi chiar dacă dăm porţiuni unui operator privat, care înainte din graficul CFR era foarte prost, brusc devine rentabil’, a arătat Silaghi, care a precizat că îşi explică acest lucru prin faptul că ‘privatizarea este cea mai bună soluţie’.

Ministrul a susţinut că statul se mişcă în economie cu graţia unui elefant în magazinul de porţelan, în sensul că nu este un bun gestionar al afacerilor, spre deosebire de managementul privat.

‘Statul nu este un bun gestionar al afacerii. Deci soluţia este ori un management privat la CFR Călători, ori vânzarea unui pachet de, nu ştiu, 20-23% (din acţiuni -n.r.), ori concesionarea. Cam astea sunt soluţiile. Managementul privat este întotdeauna mai bun decât cel de stat, dovedit’, a precizat Ovidiu Silaghi.

Acesta a subliniat că nu există încă o strategie cu privire la CFR Călători, întrucât nu va putea să facă în şase luni ‘ce nu s-a făcut în patru ani’ şi că ‘să vedem ce putem face în şase luni, este totuşi un guvern învestit pentru şase luni’.

Ministrul Transporturilor s-a aflat în judeţul Mureş pentru a susţine campania electorală a candidaţilor USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş şi la Primăria Târgu Mureş, Ciprian Dobre, respectiv Cornel Brişcaru.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.