EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

PDL cere demisia imediată a ministrului interimar al Educaţiei

0

Europarlamentarul Traian Ungureanu a cerut, în numele PDL, marţi, 5 iunie, demisia ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, pe care-l acuză de faptul că propune pentru 2013 schimbarea sistemului de organizare a bacalaureatului şi eliminarea camerelor de supraveghere la examenul de bacalaureat, deşi este interimar pe funcţie.

„Credem că interimatul domnului Pop trebuie să înceteze, credem că nimeni nu are dreptul să pună învăţământul românesc în interimat, în paranteze şi din acest motiv PDL cere demisia imediată a domnului Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei”, a declarat Traian Ungureanu, într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul PDL a acuzat faptul că „în locul unui sistem de învăţământ solid şi competitiv apare pe zi ce trece un sistem de învăţământ dezorganizat şi imprevizibil”.

„Autorul acestei răsturnări este Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei. În câteva zile, domnul Pop a anunţat proiecte de organizare a bacalaureatului şi a anunţat, de asemenea, tot pentru 2013 eliminarea camerelor de supraveghere la bacalaureat.

Care sunt consecinţele ? Unu: bulversarea examenului de bacalaureat. Asta înseamnă că elevii au aflat de la ministrul Educaţiei că nu vor da examenul pentru care s-au pregătit, ci vor da examenul pentru care nu s-au pregătit. Doi: ideea de eliminare a camerelor de supraveghere la bacalaureat este un îndemn explicit la fraudă. Veţi spune că îndemnul este dat pentru 2013, dar semnalul a fost deja transmis şi poate avea consecinţe în 2012. (…) Domnul Pop se comportă ca un interimar pe veci şi anunţă proiecte pentru 2013, este un soi de superinterimat”, a mai declarat Traian Ungureanu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat marţi că nu exclude înlocuirea, începând de la bacalaureatul de anul viitor, a camerelor de supraveghere cu observatori din partea societăţii civile şi chiar a presei.

„Am spus că poate fi discutat acest lucru. Nu am decis absolut nimic. Am vrut să întăresc faptul că metodologia de anul acesta prevede aceste camere şi cei care contestau prezenţa acestora le contestau într-un mod ilegal, din punctul meu de vedere. Nu puteam schimba regula în timpul jocului. Pentru anul viitor avem la dispoziţie perioada iulie-august şi am spus că putem gândi o chestiune de genul acesta – dacă se doreşte însă în locul acestor camere, dacă se va ajunge aici -, observatori din rândul societăţii civile, din rândul televiziunii şi alţii”, a afirmat demnitarul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.