Putin le-a spus reprezentanţilor UE că este nemulţumit de modul în care decurg negocierile privind eliminarea vizelor

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat luni nemulţumirea faţă de modul în care evoluează negocierile privind eliminarea vizelor cu Uniunea Europeană, în deschiderea lucrărilor oficiale ale Summitului Rusia-UE, relatează postul de televiziune Vesti.

Discuţiile oficiale ale celui de-al 29-lea Summit Rusia-UE au început luni în Palatul Constantin de la periferia oraşului Sankt-Petersburg (nord). Delegaţia UE este condusă de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy şi de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.

Putin le-a comunicat reprezentanţilor de la Bruxelles că este cu neputinţă de realizat un parteneriat autentic între Rusia şi UE „cât timp există bariera vizelor în calea contactelor dintre cetăţeni”.

În altă ordine de idei, liderul de la Kremlin a reiterat că ţara sa va începe, în cursul acestui an, construirea gazoductului South Stream, ce va transporta gaz rusesc spre Europa, ocolind Ucraina.

„South Stream a primit un impuls suplimentar în decembrie trecut. Partea turcă a aprobat montarea conductei prin zona sa economică exclusivă. Intenţionăm să începem lucrările de construcţie la sfârşitul acestui an”, a spus Vladimir Putin.

La Summit, părţile vor analiza teme ce ţin de cooperarea bilaterală, dar şi probleme internaţionale, cum ar fi situaţia din Siria şi dosarul nuclear iranian, fără a semna însă vreun acord important.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.