România a înregistrat cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE, în aprilie

Volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 0,8% în România în aprilie comparativ cu luna precedentă, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată în Uniunea Europeană, potrivit datelor preliminare prezentate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În aprilie comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană.

Singurele creşteri au fost în România (0,3%) şi Germania (0,6%), iar cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Austria (minus 3,5%), Slovenia (minus 2,9%) şi Finlanda (minus 2,7%). În aprilie, comerţul cu amănuntul a crescut în două state membre, a scăzut în 18 ţări membre şi a rămas stabil în Bulgaria.

În ritm anual, aprilie 2012 comparativ cu aprilie 2011, comerţul cu amănuntul a scăzut cu 2,5% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană. România se situează pe locul al treilea în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, cu un avans de 3,4%, fiind devansată doar de Estonia (8,5%) şi Letonia (7,8%).

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Spania (minus 9,6%), Portugalia (minus 9,3%) şi Malta (minus 4,6%). În aprilie, comerţul cu amănuntul a crescut în 9 ţări membre şi a scăzut în 12 state membre.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.