Vasile Blaga: Actualul guvern este de stânga, nu de centru-stânga

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, consideră actualul guvern ca fiind unul de stânga şi nu de centru-stânga şi spune că fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, este un aliat de centru-dreapta în competiţia politică internă.

„Eu apreciez intenţia domnului Ungureanu de a-şi deschide o platformă de centru dreapta, eu cred că ne putem regăsi împreună împotriva celor care reprezintă azi stânga. Aş fi vrut să spun că adversar este un guvern de centru-stânga, însă e un guvern de stânga, cu părere de rău pentru liberali.

Am văzut deja că se ceartă între ei liberalii, se ceartă şi cu pesediştii. Apropo, uite vă dăm 8%, vă luăm 16%. E cinstit măcar domnul Florin Georgescu, vă ducem euro atât de sus încât să nu avem probleme cu ăia 8% pe care vi-i dăm. E meseriaş, nu ai ce spune la domnul Georgescu. Deci avem un adversar de stânga, unul cu taxe pe mici şi bere, pe fast-food, pe orice, dar toate din 2013(…)”, a spus Blaga.

Referitor la alegerile locale, Vasile Blaga a spus că îi aşteaptă pe actualii primari PDL care vor câştiga un nou mandat la Bucureşti, în forurile centrale ale partidului.

„Eu le-am spus însă lui Romeo Rădulescu, lui Constanin Niţu (primari PDL din Râmnicu Vâlcea şi Horezu), ce am făcut eu acum 15 ani trebuie să faceţi voi, după 2-3 mandate de primar, de astfel de oameni avem nevoie în Bucureşti. Nu este monopolul inteligenţei Bucureştiul. Eu sunt convins că de asemenea oameni avem nevoie în Bucureşti”, a apreciat Blaga.

Potrivit acestuia, alegerile din 10 iunie pot repeta rezultatul din 2008.

„În 2008 ne-am bătut cu toţi, am scos 865 de primari, 12 preşedinţi de Consilii Judeţene şi 12 primari de capitale de judeţ, scor din punctul meu de vedere absolut accesibil partidului în 10 iunie 2012. Nu ne găsim într-un moment extrem de uşor pentru noi. Am spus-o de anul trecut din primăvară, va fi cel mai greu an electoral pentru noi. Apropo, noi nu am fost niciodată la putere când am organizat alegeri. În 2004 eram în opoziţie, în Alianţa DA şi am avut două bătălii de dus.

Una împotriva sondajelor şi una reală în teren împotriva tuturor. De ce, şi atunci potrivit analizelor sociologice se purtau discuţii în alianţe, atunci potrivit protocolului raportul era de 1,8 la 1 pentru liberali. Protocolul spunea clar că jumătate dintre mandate vor fi distribuite după sondaje şi jumătate potrivit alegerilor locale. Şi atunci am o confruntare în teritoriu nu numai cu PSD ci şi cu PNL. Şi am scos dublu faţă de PNL şi am dus raportul la 1,3 la 1″, a mai adăugat Vasile Blaga.

Vasile Blaga, Radu F. Alexandru alături de candidaţii PDL Vâlcea au fost prezenţi sâmbătă la Festivalul internaţional de ceramică – Cocoşul de Hurez.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.