Antonescu: Suspendarea preşedintelui Băsescu nu este o urgenţă pentru mine

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, 5 iunie, că USL nu face în acest moment demersuri pentru suspendarea şefului statului, arătând că această acţiune nu este ”o urgenţă” pentru el.

„S-a povestit că ar fi asta o urgenţă pentru mine personal, ca potenţial candidat al USL. Nu este niciun fel de urgenţă, urgenţa pentru mine este aceeaşi pentru noi toţi: să ducem această guvernare, să ajungem în toamnă să facem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară consolidată, să ne facem programul. (…) Nu am eu sau PNL o obsesie în legătură cu debarcarea preşedintelui Traian Băsescu, (…) dorinţa este la fel de puternică şi la PSD”, a spus preşedintele PNL, reiterând că nu există tensiuni în interiorul USL, ci doar diferenţe, dând drept exemplu supraimpozitarea, subiect despre care a arătat că va fi discutat după locale.

Întrebat care ar fi motivele pentru care ar fi demaraţi paşii concreţi în privinţa suspendării şefului statului, Antonescu a arătat că există multe cauze şi a susţinut că în ultimii ani a avut loc „o prezidenţializare neconformă cu Constituţia a regimului politic din România”.

„În acest moment nu ne ocupăm cu demersuri concrete de suspendare, ceea ce înseamnă procedură parlamentară”, a subliniat liderul liberalilor, arătând, totuşi, că dorinţa de a avea un nou preşedinte este în egală măsură a PNL cu a PSD şi PC.

El a susţinut că, în prezent, USL este implicat în „două bătălii foarte grele”, respectiv guvernarea şi campania electorală pentru alegerile locale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.