Cricket: România a câştigat primul turneu Tri Nations organizat în ţara noastră

0

Echipa de cricket a României a câştigat primul turneu Tri Nations organizat în ţara noastră, după ce a învins Bulgaria în finala desfăşurată pe terenul de cricket al TCC (Transylvania Cricket Club) din Berceni.

România a fost învinsă de Bulgaria în primul meci, la o diferenţă de cinci puncte, dar a câştigat în faţa Serbiei la 69 de puncte. În semifinale, Bulgaria a dispus de Serbia, iar România a câştigat finala cu Bulgaria (154 de puncte faţă de 41 ale adversarilor), graţie prestaţiei jucătorilor Sanjay Nehrujee, Sharjeel Abdur şi Radu Dagla. Sanjay a fost ales „Jucătorul Turneului”.

La întâlnirea avută la începutul acestui an între căpitanii echipelor de cricket ai Bulgariei, României şi Serbiei, ţinută sub auspiciile Consiliului Român de Cricket, s-a hotărât organizarea acestui turneu, la care echipele reprezentative trebuiau să aibă nu numai jucători expaţi, ci şi jucători indigeni.

Bulgaria, prima dintre cele 3 ţări care a început să joace cricket în mod organizat, a avut 7 jucători născuţi în Bulgaria, în timp ce Serbia a avut 9 astfel de jucători. Romania, unde jocul de cricket a fost recent recunoscut de Guvern, a introdus o politică ce prevede ca în meciurile oficiale ale cluburilor şi ale echipei naţionale să fie cel puţin 2 jucători români. Acest număr va creşte la 3 începând cu anul viitor, precizează un comunicat.

Consiliul Român de Cricket a pus bazele primului teren cu suprafaţă naturală de joc din Europa Centrala şi de Est, în apropierea Bucureştiului, la Moara Vlăsiei. Aceste teren de cricket va putea fi folosit începând de anul viitor, împreună cu celelalte facilităţi, academia de cricket şi pavilioanele, ce vor fi finalizate în următorii 2 ani.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.