Cum controlezi zgomotul într-un restaurant

[block]0[/block]

– Una dintre cele mai des întâlnite plângeri la adresa unui restaurant se referă la zgomotul prea puternic. John Paluska ştie câte ceva despre cum să controlezi nivelurile de zgomot. Iniginerul de sunet şi fostul manager al trupei Phish a găsit o cale de a controla zgomotul din restaurantul său Comal din Berkeley, California.

În parteneriat cu Meyer Sound, o companie de inginerie audio, a plasat 123 de difuzoare, câteva dintre ele microfoane foarte sensibile, un procesor digital şi nişte materiale de absorţie pentru a face ca zgomotul să se auto-anuleze.

Echipamentul de sunet este capabil să preia zgomotele prin microfoane şi să le transmită unui computer care le procesează şi le emite la comandă.

Centrul de comandă al lui Paluska se găseşte într-o aplicaţie pe iPad-ul lui, care îi permite să regleze diferite reverberaţii ale sunetelor pentru diverse zone ale clădirii.

El a declarat pentru San Francisco Chronicle  că îi place să distribuie mai puţin sunet în zona în care se ia masa decât la bar, pentru a crea o atmosferă mai intimă.

Costul instalării acestui soft ajunge la sume cuprinse între 10.000 şi 100.000 de dolari. Pentru a evita ca restaurantul să aibă aspectul unui studio de înregistrări, echipamentele au fost deghizate sub formă de artă, de către un decorator.

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.