EURO 2012: Victor Ponta acuză TVR că nu a plătit sumele necesare pentru transmisia competiţiei

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, 6 iunie, la începutul şedinţei de guvern, că Televiziunea Română nu a plătit sumele prevăzute în contract pentru transmisia Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina.

‘Săptămâna viitoare se discută în Parlament raportul privind activitatea Televiziunii Române. Am reuşit zilele acestea să constatăm că datoriile Televiziunii Române nu sunt doar către ANAF şi către instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale. Înţeleg că din trimestrul patru al anului trecut şi trimestrul unu al anului acesta nu s-au plătit ratele contractuale privind transmisia (…).

Vineri trebuie să înceapă Campionatul European de fotbal şi s-ar fi putut să ne trezim – sper că s-au luat măsurile necesare – cu faptul că nu se transmite acest eveniment. Nu mai vorbesc de Olimpiadă. Aşa încât (…), pe lângă cele 120 milioane de euro deja datorii, se pare că sunt şi alte datorii ale televiziunii publice (…) În final, banii cred că tot Guvernul trebuie să-i dea pentru a plăti datoriile’, a declarat Ponta.

El a afirmat că în Parlament se va exprima pentru ‘depolitizarea’ televiziunii publice şi pentru ‘protejarea banilor publici’.

‘Înţeleg că nu s-au plătit nici măcar contribuţiile la asigurări sociale, ceea ce cred (…) că e infracţiune. Nu e vorba de o lună sau două, cred că e vorba de doi ani’, a adăugat premierul.

EURO 2012 are loc în Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie, iar meciurile vor fi transmise în România de TVR şi Dolce Sport. Fiecare post va transmite câte 12 meciuri din faza grupelor, iar cele din sferturi, semifinale şi finala vor fi transmise de ambele canale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.