Italia: Un nou cutremur de pământ în apropiere de Ravenna

Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 4,5 grade s-a produs miercuri dimineaţă, 6 iunie, în Marea Adriatică, în apropiere de oraşul italian Ravenna, situat în regiunea Emilia-Romagna, unde pământul se zdruncină constant de mai bine de două săptămâni, transmite Italy chronicles şi AGI.it.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie de la Roma, cutremurul a avut loc la ora locală 06:08, epicentrul său fiind localizat la o adâncime de 25,6 de kilometri.

Cutremurul a fost resimţit atât la Ravenna, cât şi la Rimini şi Veneţia, precum şi în provinciile Marche şi Abruzzo.

Serviciul de Protecţie Civilă din Italia nu deţine la această oră informaţii cu privire la posibile victime sau distrugeri în urma noului cutremur, existând date că doar unele fragmente de zidărie au fost dislocate.

Seismologii înregistrează cu regularitate mişcări telurice în nordul Italiei, din 20 mai, când un cutremur de 6,0 grade a zdruncinat regiunea Emilia-Romagna. Nouă zile mai târziu, la 29 mai, aici s-a produs un al doilea cutremur major, de 5,8 grade.

Sute de case, clădiri de patrimoniu şi monumente de arhitectură, în special biserici vechi s-au prăbuşit sau au fost avariate. Bilanţul cutremurelor din ultimele săptămâni în Italia consemnează 26 de morţi, cel puţin 400 de răniţi şi 15.000 de sinistraţi fără adăpost.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.