Peste 4.000 cazuri de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri în perioada martie-mai în şcoli

Numărul cazurilor de violenţă, consum de alcool, discriminare şi însuşire de bunuri găsite petrecute în şcolile din România a fost de 4.131, conform datelor preliminare raportate de inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti pentru ultimele 3 luni (martie – mai).

Potrivit unui comunicat remis marţi , având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei va demara elaborarea unui plan naţional de acţiune pe termen mediu şi lung în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

Ministrul Liviu Pop va avea în perioada următoare consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai comitetelor şi asociaţiilor de părinţi, ONG-urilor de profil, dar şi cu structurile abilitate din Ministerul de Interne pentru a identifica soluţiile optime pentru stoparea actelor de violenţă în şcoli.

MECTS va finaliza centralizarea cifrei totale de incidente petrecute în şcoli pe tot parcursul anului şcolar 2011- 2012 pe data de 29 iunie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.