SUA: Mitt Romney câştigă alegerile primare în alte cinci state, între care şi California

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a câştigat marţi, 5 iunie, alegerile primare în alte cinci state, între care şi California, potrivit rezultatelor parţiale, informează AFP.

Fostul guvernator al statului Massachusetts (nord-est), care a adunat după câştigarea la sfârşitul lunii mai a alegerilor primare din Texas numărul de delegaţi suficienţi pentru a-şi asigura învestitura partidului în confruntarea cu Barack Obama în scrutinul din noiembrie, a obţinut 80,9% dintre sufragii în California (vestul SUA), conform rezultatelor parţiale.

Texanul Ron Paul a obţinut 9,3% din voturi, ultaconservatorul Rick Santorum 4,9% şi Newt Gingrich 3,8%, potrivit cifrelor oficiale obţinute după numărarea a peste 21% din buletinele de vot.

Mitt Romney obţine astfel după câştigarea alegerilor din California încă 172 de delegaţi.

În Montana (nord), Romney a câştigat alegerile cu 69% din voturi (din aproximativ 23% din buletinele numărate), în timp ce în Dakota de Sud (centru) a obţinut 66% din voturi (rezultate finale), potrivit cifrelor oficiale.

În New Mexico (sud), Romney a obţinut marţi seara 73% din voturi (din aproximativ 61% din buletinele numărate), la fel ca şi în New Jersey (est), unde a obţinut 81% din voturi (cu 97% din buletinele numărate), potrivit CNN.

Mitt Romney, 65 de ani, ar urma să fie învestit oficial de partidul său în timpul Convenţiei republicane de la sfârşitul lunii august din Tampa, Florida (sud).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.