EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Tăriceanu: Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei a fost apreciat, îl vom relua

0

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, 5 iunie, la Scorniceşti, că anul viitor este posibil să fie reluat programul privind evaluarea stării de sănătate a populaţiei, care a funcţionat în perioada 2007-2008, mai ales pentru persoanele cu venituri modeste.

„Vreau ca unele măsuri pe care le-am luat în timpul guvernării pe care am condus-o, mă refer la controlul stării de sănătate a populaţiei şi analizele gratuite, să le reluăm.Acest program a fost apreciat, îl vom relua, mai ales pentru ca persoanele care au venituri mai reduse să beneficieze de acest program”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Scorniceşti, unde a participat la întâlniri cu alegătorii pentru susţinerea candidatului PNL la fotoliul de primar al oraşului, Cătălin Davidescu.

Tăriceanu a vorbit la Scorniceşti şi despre posibilitatea creşterii cuantumului alocaţiei pentru copii, pe care a considerat-o a fi în prezent „ridicolă”.

Liderul liberal a susţinut că în fişa postului fiecărui primar trebuie să fie preocupări legate de curăţenia localităţii, de ordinea publică, furnizarea utilităţilor, atragerea de investiţii prin sistemul de impozite şi taxe. În context, Tăriceanu a observat că oraşul Scorniceşti nu s-a schimbat în bine în ultimii patru ani, criticând starea străzilor, aspectul blocurilor, lipsa locurilor de muncă.

Manifestările liberalilor din Scorniceşti şi de multe ori şi discursul fostului premier au fost bruiate ori întrerupte de caravana social-democraţilor, iar Călin Popescu Tăriceanu a calificat drept „lipsită de cel mai elementar bun simţ” acţiunea celor de la PSD care îl susţin pe actualul primar Constantin Nedelea (fost liberal în perioada 2005-2009) şi care marţi au circulat permanent cu difuzoarele caravanei la maxim prin zona în care se derula întâlnirea liberalilor cu electoratul.

Tăriceanu a fost deranjat şi de faptul că în faţa sediului de campanie al PNL Scorniceşti au fost lăsate în cursul nopţii, de către persoane necunoscute, două maşini de mare tonaj cu roţile dezumflate astfel încât a fost împiedicată organizarea vreunei manifestări pe scările sediului PNL din Scorniceşti

„Un ochi râde şi unul plânge. Ochiul care râde pentru frumosul sediu al PNL Scorniceşti, o dovadă a bunei organizări, o echipă de campanie extraordinară. Dar în acelaşi timp spuneam de un ochi care plânge când văd această manifestare lipsită de cel mai elementar bun simţ din partea celor de la PSD, care au înţeles să vină să blocheze cu basculantele manifestarea noastră de astăzi. Cred însă că acesta este un aspect secundar, am găsit un loc alături unde putem să discutăm. Oare aşa e în campanie?”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

La Scorniceşti, cea mai activă campanie electorală a fost făcută de către candidaţii PSD şi PNL, respectiv actualul primar, social-democratul Constantin Nedelea şi liberalul Cătălin Davidescu. Nedelea candidează pentru al treilea mandat, primul fiind obţinut când era social-democrat şi al doilea ca liberal. După 2009 Nedelea a anunţat că susţine PDL şi democrat-liberalii din judeţ l-au anunţat în primele două luni ale anului în curs drept candidatul PDL pentru fotoliul de primar la Scorniceşti, dar a revenit la PSD în luna martie.

Davidescu a mai candidat şi el pentru funcţia de primar în Scorniceşti, în 2008, susţinut de PDL, partid pe care l-a părărsit în 2010 pentru a trece la UNPR. A demisionat din UNPR în luna februarie şi s-a înscris în PNL, partid din partea căruia este acum candidat la Scorniceşti.

Şi în 2008 cea mai aprigă dispută pentru fotoliul de primar în oraşul Scorniceşti a fost tot între Constantin Nedelea şi Cătălin Davidescu. Atunci Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent la Scorniceşti pentru a-l susţine pe Nedelea.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu va mai participa marţi în judeţul Olt la întâlniri cu alegătorii în oraşele Caracal şi Corabia. La Caracal va participa la un marş de susţinere a candidatului PNL la fotoliul de primar, Şerban Cernat, iar la Corabia la o întâlnire cu electoratul pentru a-l sprijini pe candidatul liberal Ştefan Pârlea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.