Victor Ponta: Atitudinea preşedintelui Parlamentului ungar de a face campanie în România este reprobabilă

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că atitudinea preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, de a veni în România să-şi facă propria campanie este reprobabilă.

‘Am spus un singur lucru referitor la preşedintele Parlamentului ungar: că atitudinea domniei sale de a veni în România să facă o campanie pentru o forţă extremistă este cu totul şi cu totul reprobabilă. Sper totuşi să respecte măcar legile pentru că normele de bună vecinătate le-a încălcat încă odată’, a arătat Ponta.

Acesta a menţionat că nu doreşte să creeze un conflict şi a catalogat drept iresponsabilă atitudinea oficialului ungar.

‘Nu vreau să creăm acum conflicte la iresponsabilitatea unui singur om, chiar dacă acesta ocupă într-adevăr o funcţie foarte importantă şi chiar dacă evident activitatea lui din aceste zile nu are absolut nicio legătură nici cu buna relaţie între cele două ţări vecine, nici cu faptul că trăim în Uniunea Europeană. Noi facem campanie electorală la noi în ţară. Dânsul este în altă ţară şi poate înţelege până la urmă cât de anormal este acest lucru’, a subliniat Ponta.

Citeste si:  Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, deschis traficului internaţional

Premierul a făcut aceste declaraţii marţi seară, după ce a participat la Gala Green Awards în cadrul căreia a fost premiat pentru dialogul pe care l-a derulat cu organizaţiile neguvernamentale de mediu.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a declarat, marţi, la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureş, că nu există niciun temei legal pentru ca vizita sa în România să nu poată avea loc. ‘Ca persoană fizică şi datorită statutului pe care-l deţin în PCM este cât se poate de normal să fiu prezent. Nu este niciun temei legal ca să nu fiu prezent azi la dumneavoastră în ţară. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene îmi este permis să fac vizite în orice ţară îmi doresc din cadrul UE şi sunt la dumneavoastră în ţară în calitatea mea de persoană fizică’, a declarat Laszlo Kover, conform traducerii oficiale.

Citeste si:  Falimentul Lactis SA Iaşi, amânat pentru 20 februarie 2009

El a susţinut că a venit la cererea prietenilor săi din Partidul Civic Maghiar, pentru a-i susţine în calitatea sa de preşedinte de onoare al PCM.

‘În zilele următoare o să fiu prezent în circa 50 de localităţi din Ţinutul Secuiesc unde PCM are candidaţi, am venit să-i susţin, să le strâng mâna şi să plantăm bradul (logo-ul PCM -n.r.), care sperăm să-i ajute în campania electorală. Deci sunt aici în calitatea mea de preşedinte de onoare şi am venit să-mi susţin prietenii şi să susţin PCM la alegerile locale (…) Dat fiind faptul că sunt aici cu altă ocazie decât acest subiect – reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef – nu am ce să vă mai spun, dar sper totuşi că legile în vigoare şi înţelegerile dintre cele două ţări ne vor permite să ducem la bun sfârşit şi acest subiect’, a arătat Laszlo Kover.

Citeste si:  Oprea îl va înlocui pe Ponta la depunerea jurământului de către Ramona Mănescu

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, i-au adresat, luni, 4 iunie, o scrisoare preşedintelui Adunării Naţionale a Ungariei, Kover Laszlo, solicitându-i să-şi amâne vizita pe care o avea planificată în România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close