Breivik se juca World of Warcraft câte şapte ore pe zi

Procurorii norvegieni susţin că Anders Behring Breivik, autorul sângeroaselor atacuri de la 22 iulie 2011 în care au murit 77 de persoane, a jucat un joc video foarte popular câte şapte ore pe zi, timp de trei luni, înainte de a-şi planifica masacrul, relatează AP.

Potrivit procurorilor, extremistul de 33 de ani a jucat „World of Warcraft” în medie câte şase ore şi 50 de minute zilnic, din noiembrie 2010 până în februarie 2011, înainte de a începe să construiască bombele pe care le-a folosit în atacul său împotriva clădirii guvernului din Oslo, în iulie anul trecut.

Un martor care juca jocuri video cu Breivik a afirmat miercuri în faţa tribunalului că el însuşi se juca „World of Warcraft” câte 16 ore pe zi şi că extremistul făcea, probabil, la fel.

„World of Warcraft nu are nimic de-a face cu 22 iulie”, a declarat acuzatul, citat de AFP. „Parchetul încearcă doar să mă ridiculizeze”, a adăugat acesta, care şi-a închis la un moment dat microfonul, exasperat de întrebările insistente ale procurorului Svein Holden.

Anders Breivik a afirmat în trecut că şi-a luat un „an sabatic” în 2006 pentru a se dedica pe deplin acestui joc în reţea, a cărui acţiune se petrece într-un univers medieval fantastic şi care este considerat, în general, lipsit de violenţă.

Potrivit poliţiei, Breivik folosea numele „Andersnordic” şi „Conservatism” în joc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.