Dacia Lodgy – comenzi de peste 200 de unităţi în România, până în prezent

Numărul de unităţi comandate în România al noului model Dacia Lodgy a depăşit, la trei luni după ce a ajuns în showroomurile din ţară, 200 de unităţi, potrivit datelor oficiale prezentate miercuri de către producător cu ocazia lansării oficiale simultană în Constanţa, Iaşi, Cluj şi Timişoara a celui mai nou model al gamei Dacia.

Astfel, până la ora actuală, pe plan local, au fost comandate peste 200 de unităţi Dacia Lodgy, de la data intrării în reţeaua locală de distribuitori, în 7 martie a.c.,a arătat Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia. ‘Multe atuuri care au fost recunoscute de către presă şi clienţi, iar la nivel mondial au fost lansate deja peste 8.000 de comenzi. În România, au fost înregistrate, până în prezent, 200 de cmenzi din partea clienţilor români care nu au văzut maşina şi, deci, reprezintă un vot de încredere pentru noi’, a menţionat Dubruel.

La rândul său, Jerome Olive, director general al Automobile Dacia, a vorbit despre noua maşină, precizând că o parte dintre studiile tehnice au fost realizate în România. ‘Dacia Lodgy este fabricată în Maroc, dar genele sale sunt în România.

Citeste si:  Cine vrea să îmbătrânească frumos trebuie să aibă activităţi artistice

Lodgy este noul membru al familiei Dacia şi răspunde din punct de vedere al spaţiului şi al preţului nevoilor clienţilor. O parte din studiile tehnice pentru Dacia Lodgy au fost făcute şi la Mioveni’, a declarat Jerome Olive, director general al Automobile Dacia.

Lodgy este disponibil în showroomurile din România la preţuri ce pornesc de la 9.500 de euro (în versiunea cu cinci uşi şi motorizare 1,6 85 CP) şi ajung la 14.700 euro în varianta 1.5 dCI, 110 CP şi şapte locuri.

Inclus de către producătorul auto de la Mioveni în categoria autovehiculelor de familie, noul Lodgy se poate lăuda cu un preţ mult mai mic decât al competitorilor săi din aceeaşi categorie, cum ar fi Chevrolet Orlando sau Renault Scenic.

Dimensiunile exterioare, respectiv 4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime, reflectă generozitatea spaţiului interior, suficient de încăpător pentru a găzdui în condiţii de confort deplin până la şapte pasageri.

Dacia Lodgy excelează la capitolul spaţiu interior disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune: 144 mm pentru spaţiul la genunchi şi 866 mm distanţa de la şezut până la pavilion. În plus, cele trei locuri de pe rândul al doilea sunt echipate în serie cu sistemul Isofix, care permite ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor pentru copii.

Citeste si:  George Becali pierde marca "Steaua"

La capitolul depozitare, maşina dispune de un portbagaj generos, volumul acestuia ajungând la 2.617 litri în configuraţia cu două locuri, 827 litri în cea cu cinci locuri, şi de 207 litri în configuraţia maximă cu şapte locuri.

La interior, Lodgy este dotată cu alte numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri, din care trei litri pentru spaţiul de depozitare amplasat în partea superioară a planşei de bord.


O noutate absolută în gama Dacia este sistemul de navigaţie şi multimedia (Media Nav) disponibil opţional la un preţ de 300 de euro (cu TVA). Sistemul cuprinde: radio, USB şi priză jack, Bluetooth şi sistem de navigaţie integrat cu touch screen de 7 inch (18 cm).

Gama Dacia se îmbunătăţeşte, prin Lodgy, cu limitatorul de viteză, disponibil opţional pe versiunea Laureate, dar şi cu sistemul de asistenţă la parcarea cu spatele. Totodată, constructorul de la Piteşti (nord-vest de Bucureşti) propune ca noutate absolută pentru Dacia scaunele încălzite pentru locurile din faţă, disponibile opţional la modelul Laureate.

Citeste si:  Teo Trandafir a fost operată din nou, medicii sunt rezervaţi

În ceea ce priveşte motorizările, Lodgy vine cu două motoare pe benzină (1.6l 85 CP şi 1.2l TCe 115 CP), dar şi motorul 1.5 dCi, în versiunile dCi 90 şi dCi 110 care beneficiază de semnătura Dacia eco.

Consumul de combustibil în cazul versiunii pe benzină variază între 5,8l/100 km
(pentru motorizare de 1,2 115 CP) şi 7,1 l/100 km (motorizare 1,6 85 CP) în regim mixt, în timp ce modelul pe motorină se încadrează între 4,2 (1.5 dCI 85CP) şi 4,4 l/100 km (1.5 dCI 110 CP) în acelaşi regim.

Producătorul autohton a anunţat că în perioada 8-10 iunie vor fi organizate sesiuni de test-drive pentru noua Dacia Lodgy în cadrul întregii reţelei de distribuitori Dacia din toată ţara.

Fotografii protejate de Legea dreptului de autor. Copyright Financiarul.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata