Grecia: Veniturile din turism ar putea să scadă cu 15% în 2012

Veniturile generate de sectorul turistic, un sector vital al economiei Greciei, ar putea să scadă cu până la 15% în acest an, afectate de incertitudinea politică care a reaprins îngrijorările că Grecia ar putea ieşi din zona euro, a anunţat miercuri preşedintele Asociaţiei întreprinderilor de turism din Grecia (SETE), transmite Reuters.

‘Anul acesta vom înregistra o scădere considerabilă a veniturilor din turism. Vorbim de o cifră negativă de ordinul a 10-15%’, a declarat preşedintele SETE, Andreas Andreadis.

Această scădere ar urma după un sezon 2011 deosebit de profitabil, când Grecia a înregistrat o creştere de 10% a veniturilor din turism până la 10,5 miliarde de euro. Numărul turiştilor care au vizitat Grecia anul trecut a crescut cu 1,5 milioane persoane ca urmare a scăderii preţurilor şi a turbulenţelor politice din Egipt şi Tunisia, ţări care rivalizează cu Grecia în termen de destinaţii turistice.

Reprezentând aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi o cincime din locurile de muncă, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turişti vizitează anual Grecia.

Agenţia de rating Standard and Poor’s a apreciat luni că există ‘cel puţin o şansă din trei’ ca Grecia să iasă din zona euro.

La ultimul scrutin din 6 mai nu s-a reuşit formarea unui guvern, lucru care a condus la necesitatea organizării de noi alegeri legislative, programate pentru 17 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.