Introducerea reţetei electronice amânată până în august

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat miercuri că sistemul electronic de prescriere a medicamentelor va fi introdus, experimental, la 1 iulie, reţeta electronică urmând să fie obligatorie din august.

El a menţionat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii CNAS au reieşit anumite disfuncţionalităţi care trebuie rezolvate.
„Dacă lucrurile vor decurge cum trebuie atunci introducerea reţetei electronice se va face de la 1 august, iar dacă vor fi probleme se va amâna introducerea”, a spus ministrul Sănătăţii.

Preşedintele interimar al CNAS, Dorin Ionescu, declara, la sfârşitul lunii mai, că reţeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, de la 1 iunie va funcţiona experimental, în paralel cu cea tipizată.

Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a cerut marţi reprezentanţilor CNAS să prezinte în regim de urgenţă o informare cu privire la introducerea în sistem a reţetei electronice.

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii CNAS, ministrul s-a interesat despre avantajele pe care le aduce implementarea acestui sistem atât pentru medicii prescriptori şi farmacii, cât şi pentru pacienţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.