Japonia: Numărul morţilor şi a celor dispăruţi în urma seismului din 11 martie 2011 a ajuns la 18.079

Numărul morţilor şi a celor dispăruţi în seismul şi tsunami din 11 martie 2011 a ajuns la 18.079 la data de 6 iunie, potrivit serviciilor poliţiei japoneze, informează AFP.

În primele luni de la tragedie, numărul total al victimelor a fost evaluat la 25.000, trupuri neidentificate fiind foarte numeroase, la fel şi declaraţiile de dispariţii de persoane ale căror trupuri nu au fost găsite.

Pentru moment, 15.861 de persoane decedate au fost contabilizate, însă 3.018 sunt încă date dispărute fără ca trupurile lor neînsufleţite să fie recuperate. În paralel, sute de rămăşiţe pământeşti rămân neidentificate în morgi, starea în care se află făcând dificilă o identificare.

În faţa acestor dificultăţi, mai mult de 4.000 de angajaţi sunt mobilizaţi să desfăşoare căutări şi alte acţiuni necesare, dintre care câteva sute în prefectura Fukushima unde investigaţiile au fost mai complexe din cauza contaminării radioactive în urma accidentului de la centrala Fukushima Daiichi.

Recent, poliţia din prefectura Miyagi (nord-est), cea mai devastată de tsunami, a postat pe site-ul său portrete-robot ale victimelor cu scopul de a fi identificate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.