Membrii CSM spun că este nevoie de mai mulţi judecători şi grefieri

Judecătorul Mona Pivniceru, membru al CSM, consideră că fără creşterea numărului de judecători şi grefieri vor exista probleme în legătură cu intrarea în vigoare a noului cod de procedură civilă începând cu 1 septembrie.

‘În starea în care suntem acum, fără un sprijin al Ministerului Justiţiei pentru creşterea numărului de judecători şi grefieri şi extinderea de spaţii, intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă la 1 septembrie va întâmpina aceleaşi obstacole ca până acum, şi anume număr mare de dosare şi număr mic de judecători şi personal de specialitate. Asta e prima concluzie.

În 8 iunie se centralizează situaţia de la toate instanţele din ţară şi vom face o primă evaluare pentru a vedea în ce măsură se va putea implementa noul Cod de procedură civilă. Ar fi nevoie de 400 de judecători şi de 1.000 de grefieri în următorii patru ani care să intre în sistemul judiciar pentru aplicarea celor două coduri, de procedură civilă şi procedură penală’, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mona Pivniceru.

La rândul său, judecătorul Horaţius Dumbravă, şi el membru al CSM, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că problema majoră este legată de schema de personal.

Judecătorii Mona Pivniceru, Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban, membri în CSM, s-au întâlnit, miercuri, cu judecătorii Curţii de Apel Cluj, Tribunalului Cluj şi Judecătoriei Cluj-Napoca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.