47% din români sunt îngrijoraţi de posibilitatea unor atacuri teroriste în ţara lor

0

O proporţie de 47% dintre români sunt îngrijoraţi de posibilitatea producerii unor atacuri teroriste în ţara lor, dintre care 23% se declară ‘foarte preocupaţi’, iar restul ‘destul de preocupaţi’, relevă un studiu Eurobarometru, dat vineri publicităţii de Comisia Europeană.

La nivelul UE, 64% dintre cetăţeni sunt preocupaţi de eventualitatea unor atacuri teroriste în ţara lor, dintre care 29% sunt ‘foarte îngrijoraţi’.

Studiul mai arată că 51% dintre români sunt îngrijoraţi de un eventual conflict armat în România (23% sunt ‘foarte îngrijoraţi’, iar 28% sunt ‘destul de îngrijoraţi’), în timp ce proporţia este de 59% la nivelul UE.

De asemenea, Eurobarometrul, realizat pe un eşantion de 26.700 de cetăţeni europeni, din care 1.020 de români, în perioada 25 februarie – 11 martie, indică faptul că 67% dintre români şi 3 din 4 europeni sunt îngrijoraţi de dezastrele produse de oameni, iar 23% din români şi unul din cinci europeni se declară ‘nu foarte îngrijoraţi’ de acest aspect.

O proporţie de 77% dintre români şi 84% din europeni cred că statele membre ale UE ar trebui să fie obligate prin lege să elaboreze şi să publice planuri de gestionare a crizelor în cazul unor dezastre, iar 37% din români şi 48% din europeni sunt ‘absolut de acord’ că Uniunea Europeană are nevoie de o politică în domeniul protecţiei civile întrucât dezastrele majore au efecte transfrontaliere.

O altă concluzie a studiului este aceea că trei din patru români şi 82% dintre europeni consideră că o acţiune coordonată a UE privind dezastrele este mai eficientă decât măsurile luate separat de statele membre.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.