Adriean Videanu a decis să-l dea în judecată pentru calomnie pe premierul Victor Ponta

Democrat-liberalul Adriean Videanu a anunţat, vineri, 8 iunie, într-o declaraţie de presă, că-l va da în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie în legătură cu o serie de afirmaţii pe care premierul le-a făcut la adresa sa, printre acestea fiind şi cea potrivit căreia Videanu ar avea „patru dosare la DNA”.

„Primul-ministru Victor Ponta calomniază şi jigneşte fără niciun fel de dovadă, motiv pentru care, astăzi (vineri -n.r.) am luat decizia să-l dau în judecată pentru calomnie”, a declarat Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei a trecut în revistă acuzaţiile aduse de Ponta, menţionând că premierul l-a acuzat că ar avea „patru dosare la DNA”.

„Nu am fost solicitat de DNA pentru niciun fel de caz aflat în ancheta dânşilor. Nu am cunoştinţă de niciun dosar la DNA, motiv pentru care am luat decizia ca luni să fac o solicitare către DNA şi să-mi comunice oficial dacă acest lucru există şi pe urmă dumneavoastră veţi avea posibilitatea de a vedea cine este mincinosul”, a declarat Adriean Videanu.

Democrat-liberalul s-a referit la o altă acuză ce i-a fost adusă de Victor Ponta, respectiv încheierea unor „contracte cu băieţii deştepţi din energie” pe vremea când era ministru al Economiei.

„În timpul mandatului meu (la Ministerul Economiei -n.r.) nu s-a încheiat niciun contract, nici măcar de 0,1 megawaţi, un contract bilateral la Hidroelectrica. Toate contractele s-au încheiat în perioada 2003-2004 când domnul Ponta era şeful Corpului de control al guvernului Năstase şi ulterior a devenit ministru pentru relaţia cu Parlamentul (…) sau în perioada mandatului domnului Şereş (Codruţ Şereş -n.r.). În perioada mandatului meu am dat un ordin de ministru, sper să nu greşesc, Ordinul 466, în care am specificat clar că orice cantitate de energie se tranzacţionează numai pe bursă, pe OPCOM”, a declarat Videanu.

El a adăugat că nu a avut, de asemenea, nicio implicare în „managementul de la Hidroelectrica”.
„PSD este cel care a nominalizat persoana care a fost director general. A fost unul dintre cei mai buni manageri pe care eu i-am întâlnit în cariera mea administrativă şi am convingerea că a făcut lucruri foarte bune pentru Hidroelectrica”, a afirmat democrat-liberalul.

Adriean Videanu a remarcat că premierul nu a făcut, în acuzele pe care i le-a adus, vreo referire la bilanţul pe care el l-a făcut la o lună de guvernare Ponta.

„Totul rămâne aşa cum v-am spus: 38 de promisiuni pe care noi le-am analizat, economice, sociale şi politice şi rezultat zero la o lună de guvernare Ponta. Victor Ponta aduce o noutate în peisajul politic românesc. Este pentru prima dată când un prim ministru, fără nici un fel de dovadă, ameninţă, calomniază, jigneşte şi face o presiune incalificabilă pe justiţie. De aceea, condamn ferm atacul primului ministru asupra justiţiei. Justiţia este aşa cum ştim liberă şi independentă. Suntem o ţară membră a UE şi cred că nimeni nu o va îngrădi niciodată să-şi facă treaba”, a mai spus Videanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.