Berlinul, „terifiat” de un nou masacru în Siria, solicită plecarea lui Assad

Guvernul german s-a declarat „terifiat” vineri de un nou masacru comis în Siria şi a solicitat din nou plecarea preşedintelui Bashar al-Assad, subliniind „responsabilitatea specială” a Rusiei în această problemă, transmite France Presse.

„Guvernul german este terifiat de acest nou masacru”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, cu ocazia unei conferinţe de presă regulate a purtătorilor de cuvânt ministeriali la Berlin. „Din nou există foarte multe persoane, fără îndoială cel puţin 80, care au fost ucise, dintre care multe femei şi copii. Unii dintre ei au fost ucişi într-o manieră bestială, trebuie să spunem acest lucru”, a adăugat el.

La mai puţin de două săptămâni de la masacrul de Hula ce a suscitat o puternică reacţie internaţională, opoziţia şi un ONG sirian au acuzat forţele fidele regimului că au comis un altul miercuri la al-Kubeir în provincia Hama /centru/. Însă regimul a dezminţit că acesta ar fi avut loc.

„Orice conducător care permite comiterea unor astfel de acte în ţara sa şi-a pierdut orice legitimitate”, a subliniat Seibert. „Este indispensabil ca puterea să găsească o soluţie politică, o încetare a conflictului cu Assad în fruntea /Siriei/”, a reiterat el.

„Guvernul german îl îndeamnă din nou în mod expres pe /preşedintele sirian/ să lase cale liberă unei tranziţii şi transformări paşnice în Siria”, a adăugat el. Printre altele, Seibert a insistat asupra „responsabilităţii” speciale a Rusiei, aliat de neclintit al preşedintelui Bashar al-Assad, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.