Procurorii cer condamnarea la cinci ani cu executare a lui Vîntu, decizia peste două săptămâni

Procurorul de şedinţă a cerut joi judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti (CAB) eliminarea circumstanţelor atenuante şi majorarea pedepsei acordate de Tribunalul Bucureşti lui Sorin Ovidiu Vîntu în procesul în care acesta este acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

„Cerem casarea deciziei Tribunalului Bucureşti şi acordarea unei pedepse orientate către mediu, respectiv cinci ani cu executare, iar pentru Ion Ilie Cezar cerem o pedeapsă de patru ani cu executare”, a declarat joi procurorul de şedinţă.

Preşedintele completului a anunţat că va amâna pronunţarea cu două săptămâni, urmând să dea un verdict pe 21 iunie.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghiţă a declarat joi, 7 iunie, la Curtea de Apel Bucureşti, că în perioada în care lucra la această televiziune Sorin Ovidiu Vîntu l-a ameninţat şi a făcut presiuni asupra sa pentru a-i plăti suma de 200.000 de euro lunar.

„În momentul în care Vîntu mi-a spus acest lucru avea 30 de oameni în jurul său, ceea ce împreună cu tonul pe care mi-a vorbit domnul Vîntu m-a făcut să percep acest moment ca o ameninţare”, a afirmat Sebastian Ghiţă, la judecarea recursului lui Vîntu la decizia prin care a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Bucureşti.

Sebastian Ghiţă a povestit că Vîntu a continuat să-l ameninţe cu diferite ocazii, inclusiv în cadrul unei întâlniri la o benzinărie, iar prezenţa omului de încredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificată şi fără niciun temei.

„Ajunsese ca domnul Cezar să-mi spună că Sorin Ovidiu Vîntu este în parcare sau în alte locaţii din jurul sediului televiziunii şi trebuie să mă văd cu el. Din tot comportamentul şi afirmaţiile lui Ion Ilie Cezar am perceput mesajul că nu e bine să mă pun rău cu domnul Vîntu. Acesta mi-a spus de mai multe ori că trebuie să plătesc 200.000 de euro pe lună, altfel voi fi dat afară, voi pierde banii sau voi fi decredibilizat în mediul de afaceri”, a spus Sebastian Ghiţă.

El a precizat că, întrucât situaţia se tensiona, s-a hotărât să facă o plângere la Parchet.

Sebastian Ghiţă a mai spus că a scos din contul său personal suma de 200.000 de euro prin intermediul căreia ulterior s-a realizat flagrantul de către procurori, în momentul în care Ion Ilie Cezar aştepta să primească banii de la el.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat în februarie la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, prin decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Alături de Sorin Ovidiu Vântu a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de închisoare pentru aceeaşi infracţiune.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost arestaţi preventiv în acest dosar şi au fost eliberaţi pe 16 iunie 2011 printr-o decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata