EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Soldaţii români care desfăşoară misiuni în Afganistan se vor antrena la Buzău cu sistemul PGSS

Armata română va primi un sistem sofisticat de supraveghere pentru antrenamentul soldaţilor care sunt dislocaţi în Afganistan, iar din prima parte a lunii iunie la o bază a forţelor terestre din Buzău militarii români vor începe pregătirea pentru operaţiuni cu un sistem de supraveghere continuă cu baza la sol (PGSS), informează un comunicat transmis vineri de Ambasada SUA la Bucureşti.

Acest sistem aerostat şi programul de antrenament sunt destinate pregătirii operatorilor PGSS care sunt dislocaţi în Afganistan în susţinerea misiunilor NATO.

Armata Statelor Unite va transfera acest sistem către Forţele armate române cu scopul de a susţine angajamentul continuu al României faţă de securitatea soldaţilor SUA, români şi din celelalte ţări NATO care se află în misiune în Afganistan, se arată în comunicat.

Anterior, pregătirea operatorilor PGSS români a avut loc în Statele Unite, iar soldaţii români au mers în SUA înainte de a fi dislocaţi.

Programul de antrenament de la Buzău va fi finanţat de către Guvernul SUA pentru soldaţii români care participă la misiunea ISAF.

Sistemul PGSS include senzori performanţi care sunt montaţi pe baloane cu heliu ce sunt ancorate la sol. Acest sistem creşte capacităţile de supraveghere şi recunoaştere şi oferă o cunoaştere mai completă a câmpului de luptă cu scopul de a proteja soldaţii de dispozitivele explozive improvizate şi de alte atacuri ale insurgenţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata