Volumul lucrărilor de construcţii, în creştere cu 26,9% în aprilie 2012

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 26,9% în luna aprilie 2012, faţă de luna martie, şi cu 11,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,8%, respectiv cu 18,7%.

Potrivit datelor INS, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,1%, respectiv cu 8,2%.

Astfel, în luna aprilie 2012, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna martie 2012, cu 26,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+35,3%), la lucrările de construcţii noi (+25,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+19,7%).

Citeste si:  România promite Republicii Moldova sprijin pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Justiţiei

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+32%), la clădirile nerezidenţiale (+27,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,2%).

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2012, comparativ cu luna martie 2012, a înregistrat o creştere cu 11,5%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi (+13%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+3,3%).

De asemenea, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 19,9%, respectiv cu 9,4%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 30,5%, respectiv cu 20,4%. La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 4,5%. Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri astfel: la construcţiile inginereşti cu 32%, la clădirile nerezidenţiale cu 15,8% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,9%.

Citeste si:  Iohannis, despre cele şase case: Alţii au investit în educaţia copiilor, noi în imobile

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2012, comparativ cu luna aprilie 2011 a crescut cu 18,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 28,5%, respectiv cu 13,9%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: la construcţiile inginereşti cu 26,9%, la clădirile nerezidenţiale cu 16,3% şi la clădirile rezidenţiale 1,3%.

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a crescut cu 9,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-16,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11,3%). La lucrările de construcţii noi, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 22,8%.

Citeste si:  Firmele offshore, refugiu sau optimizare?

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 19,9%, respectiv cu 1%. La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,4%.

În perioada menţionată, comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+26,4%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi cu 19,7%, respectiv cu 8,6%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 21,3%, respectiv cu 1,4%. Volumul lucrărilor de construcţii la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,1%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata