EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Bacău: E.ON Gaz şi şapte salariaţi trimişi în judecată după explozia înregistrată într-un bloc de locuinţe în 2010

1

Compania ‘E.On Gaz’, precum şi şapte dintre salariaţii acesteia, printre care şi trei persoane având funcţii, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, la finele anchetei deschise după explozia produsă într-un bloc de locuinţe din Bacău, în decembrie 2010.

În rechizitoriul înaintat, vineri, instanţei cei şapte sunt acuzaţi de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă.

Potrivit documentului, deflagraţia produsă a fost consecinţa scurgerii de gaze din conducta stradală printr-un orificiu format, în timp, în peretele conductei, din cauza fenomenului de coroziune.

Din anchetă rezultă şi faptul că sunt excluse drept cauze ale exploziei microcentrala termică de apartament ori aragazul din bucătăria apartamentului nr. 1, aşa cum susţineau reprezentanţii E.ON Gaz.

Cercetarea cazului a mai evidenţiat şi faptul că evenimentul putea fi evitat dacă se respectau, în totalitate, actele normative în vigoare pe toată durata exploatării conductei de distribuţie a gazelor naturale, respectiv dacă se proceda la remontarea răsuflătorilor astupate cu ocazia unei asfaltări finalizate în anul 2006.

Rechizitoriul întocmit de procurorul de caz mai stipulează că reviziile generale ale acestei conducte în perioada 2006-2010 fie nu s-au realizat, fie au fost doar formale, angajaţii învinuitei SC E.ON Gaz SA nedepunând niciun fel de diligenţe pentru identificarea acestei stări de pericol pentru distribuţia gazelor naturale în condiţii de deplină siguranţă şi pentru remedierea ei în timp util.

Primul termen de judecată în acest proces va avea loc în luna septembrie, dar până acum nu s-a stabilit câte persoane se vor constitui parte civilă, deşi toţi locatarii evacuaţi din cele 16 apartamente al scării de bloc unde a avut loc deflagraţia stau şi în prezent fie în locuinţe puse la dispoziţie temporar de către E.ON Gaz, fie la rude.

Oficialii E.On Gaz nu comentează decizia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Blocul afectat de explozie ar urma să fie reabilitat în cursul acestui an, dar locatarii nu mai doresc să revină în apartamentele lor după terminarea lucrărilor.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. george dan spune

    bravo procurorilor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.