Familiei regale bulgare i se retrage o proprietate restituită

Justiţia bulgară le-a refuzat vineri fostului rege bulgar Simeon de Saxa-Coburg-Gotha şi surorii acestuia Marie-Louise dreptul asupra unei proprietăţi din Kricim, în estul Bulgariei, a cărei restituire fusese decisă de Curtea Constituţională în 1998, relatează AFP.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie în această speţă crează un precedent, în cadrul eforturilor statului de a recupera proprietăţi restituite oficial familiei regale bulgare: palatul Vrania, situat într-o suburbie a Sofiei, palatul Sitniakovo din staţiunea de iarnă Boroveţ /sud-vest/, două castele de vânătoare la Rila şi o reşedinţă la Bania /centru/, aflată lângă un izvor de apă termală şi care dispune de 1.600 de hectare de munte şi păduri.

Simeon al II-lea a devenit rege la vârsta de şase ani, în 1943, şi a domnit doar până în 1946. În acea perioadă ţara a fost condusă de un consiliu de regenţă iar de proprietăţi de ocupa o intendenţă însărcinată cu gestionarea averii regale.

Fostul rege, acum în vârstă de 75 de ani, a revenit definitiv în ţară în 2001, după un exil de 55 de ani. Pe valul entuziasmului popular generat de venirea sa, Simeon al II-lea a creat propriul partid şi a ocupat funcţia de prim-ministru între 2001 şi 2005.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.