Fotbal – EURO 2012: Ceremonie de deschidere cu Chopin şi muzică techno

0

Varşovia a sărbătorit debutul EURO 2012, organizat împreună de Polonia şi Ucraina, cu o ceremonie de deschidere pe un stadion în întregime în roşu şi alb, culorile ţării, fondul sonor fiind asigurat de Chopin şi de muzica techno, informează AFP.

Au fost ocupate toate cele 50.000 de locuri ale Stadionului Naţional, inaugurat în ianuarie 2012. Pe arenă au fost prezenţi şi circa 4.000 de suporteri greci, îmbrăcaţi în albastru şi alb. Grecia este prima adversară a Poloniei la EURO 2012.

Ceremonia, scurtă, a durat circa 20 de minute. Pentru fondul sonor a fost ales, bineînţeles, Chopin, celebrul compozitor de secol XIX, însă a fost reprezentată şi muzica electronică, prin italianul DJ Karmatronic.

Festivităţile au început cu o coregrafie de 12 minute, cu participarea a peste 800 de voluntari, coregrafie realizată de Marco Balich, producător specializat în ceremonii de anvergură.

Dansatorii şi dansatoarele au evoluat în jurul a opt reprezentări colorate ale celor opt oraşe gazdă ale evenimentului, din Polonia şi Ucraina (câte patru din fiecare ţară).

Pianistul clasic maghiar Adam Gyorgy a interpretat în direct un studiu al lui Chopin. Lui i s-a alăturat DJ Karmatronic, pentru a interpreta o temă originală compusă împreună cu pianistul şi intitulată ‘Jocul lumii’.

Imnurile naţionale ale Poloniei şi Greciei au fost interpretate de corul academic al Universităţii din Varşovia.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.