EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Premierul Ponta spune că va face publice şi contractele fostei case de avocatură a lui Dan Şova cu statul

0

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Antena 3, că va face publice inclusiv contractele pe care le-a avut cu instituţii publice casa de avocatură în care a fost asociat senatorul social-democrat Dan Şova.

Prim-ministrul a reiterat că va face publice toate contractele pe care instituţiile publice le au cu casele de avocatură, deşi, în paralel, autorităţile respective dispun de departamente juridice proprii.

Întrebat dacă va face publice şi contractele fostei case de avocatură „Şova şi Asociaţii”, Ponta a răspuns „Bineînţeles”.

„Foarte bine, sigur că da, cu atât mai mult cu cât Dan Şova, de când a intrat în Senat, nu mai are casă de avocatură şi e suspendat din Barou. Dar evident că o s-o dau, nu am nicio problemă. Vă daţi seama că nu pot să şterg, să blurez la unii şi la alţii…”, a mai spus premierul.

Social-democratul Dan Şova a precizat, anul trecut, că s-a retras din firma de avocatură „Şova şi Asociaţii” iar în prezent casa respectivă se numeşte „Enescu, Panait, Pop şi Asociaţii”.

Presa a relatat că această din urmă casă de avocatură a avut contracte cu companii de stat, printre care compexele energetice Turceni şi Rovinari.

De asemenea, premierul Ponta a mai susţinut vineri, la Antena 3, că democrat-liberalul Valeriu Stoica a avut, ca avocat, un contract cu Poşta Română, dar nu s-a prezentat într-un proces, motiv pentru care societatea de stat a pierdut 100 de milioane de lei.

„La Poşta Română, am găsit că intra în insolvenţă din cauza faptului că un director numit de doamna Roberta Anastase a angajat un avocat celebru care nu s-a prezentat la proces şi care în felul ăsta a dus să se piardă procesul 100 de milioane RON. Nu ştiu de ce-l persecut (pe Valeriu Stoica – n.r.)”, a acuzat Ponta.

El a precizat că, per total, contractele pe care firmele de avocatură le au cu instituţii publice ajung la 160 de milioane de euro.

Şeful Guvernului s-a referit şi la situaţia Televiziunii Române şi a precizat că Parlamentul are atribuţii în a lua măsuri în cazul în care societatea este acuzată că a cumpărat drepturile de televizare a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal, dar a revândut către un post privat o parte dintre acestea.

Întrebat dacă Guvernul va acorda fonduri suplimentare Televiziunii Române, la cererea preşedintelui SRTV, Alexandru Lăzescu, Ponta a răspuns: „N-o să-i dau”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.