Victor Ponta: Activitatea infracţională coordonată de Videanu, cea mai gravă ilegalitate din ultimii 22 de ani

Premierul Victor Ponta, a declarat, vineri seară, la Ploieşti, că cea mai gravă ilegalitate comisă în ultimii 22 de ani este ‘activitatea infracţională coordonată de Adriean Videanu şi de alte diverse persoane’, acesta arătând că prejudiciul creat bugetului de stat se ridică la sute de milioane de euro.

‘Cea mai gravă ilegalitate în ultimii 22 de ani este activitatea infracţională coordonată de Adriean Videanu şi de alte diverse persoane prin încheierea contractelor bilaterale cu Hidroelectrica, sau mai pe înţelesul tuturor, cu băieţii deştepţi. Aia este cea mai gravă, pentru că vorbim de sute de milioane de euro care nu au ajuns în bugetul ţării, nu au aj unsla Hidorelectrica şi în bugetul ţării şi au ajuns probabil la Adrian Videanu şi la prietenii săi’, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă are dovezi care să susţină aceste afirmaţii, primul ministru a precizat că dovezile sunt contractele în cauză.

‘Sigur că da, sunt contractele şi le are deja şi Parchetul şi noi o să trimitem în săptămânile următoare toate documentele respective. Domnul Videanu a avut grijă să se acopere cu partenerii săi de tot felul de clauze. Că dacă le dăm public ne dau în judecată şi aşa mai departe. Dar la Parchet şi la justiţie avem voie să le dăm şi le dăm’, a spus Victor Ponta.

Referindu-se la declaraţia lui Adriean Videanu potrivit căreia îl va da în judecată pe premier pentru calomnie, Victor Ponta a afirmat că, de fapt, acesta deschide procese doar ‘la televizor’, având ‘o problemă’ în a apărea vreodată în faţa unui Tribunal.

‘Domnul Videanu mi-a mai deschis vreo patru procese până acum. El le deschide la televizor. Domnul Videanu nu cred că se apropie vreodată de un Tribunal că, vă daţi seama, are o problemă să se apropie de vreun Tribunal domnul Videanu. E un mincinos şi un individ care şi la Primăria Capitalei şi în funcţia de ministru al Economiei a produs uriaşe prejudicii banului public’, a adăugat primul ministru.

Democrat-liberalul Adriean Videanu a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă, că-l va da în judecată pe premierul Victor Ponta pentru calomnie în legătură cu o serie de afirmaţii pe care premierul le-a făcut la adresa sa, printre acestea fiind şi cea potrivit căreia Videanu ar avea ‘patru dosare la DNA’.

Videanu s-a referit şi la o altă acuză ce i-a fost adusa de Victor Ponta, respectiv încheierea unor ‘contracte cu băieţii deştepţi din energie’ pe vremea când era ministru al Economiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.