Antonescu: USL a câştigat în mod cert 35 de judeţe şi 27 de municipii reşedinţă de judeţ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, 11 iunie, că USL a câştigat în mod cert 35 de judeţe şi 27 de municipii reşedinţă de judeţ, potrivit numărătorii paralele a Uniunii.

Liberalul a precizat că reprezentanţii USL nu sunt încă în posesia datelor finale, dar că, din rezultate certe, Uniunea a obţinut 35 de posturi de preşedinte de consiliu judeţean, în timp ce PDL a câştigat doar două şefii de CJ, în Alba şi Arad, iar UDMR – în judeţele Harghita şi Covasna.

De asemenea, Antonescu a menţionat că rezultatele nu sunt încă decise la Cluj şi Neamţ. El şi-a exprimat speranţa ca la Cluj rezultatul să fie unul favorabil USL.

Referitor la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, el a susţinut că USL a câştigat 27, PDL – zece şi UNPR – o singură primărie.

‘Este clar că suntem în faţa unei victorii categorice a USL. Rezultatele confirmă faptul că această construcţie politică este acceptată şi susţinută de o majoritate clară a electoratului din România. În această situaţie nouă ne rămâne să continuăm trăgând învăţămintele care sunt de tras pentru următorul pas decisiv al alegerilor parlamentare’, a spus Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.