EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Antonie Solomon: Un primar ar trebui să stea maxim două mandate, iar eu eram deja obosit şi stresat

Primarul în exerciţiu al Craiovei Antonie Solomon, care a pierdut alegerile de duminică, 10 iunie, cu 4,4% în favoarea Liei Olguţa Vasilescu, candidata USL, consideră că un primar nu ar trebui să stea în funcţie mai mult de două mandate şi a spus că el se simte deja obosit şi stresat.

Solomon a mai spus că politica nu i-a adus decât diabet şi şase luni de puşcărie, însă nu va renunţa la viaţa publică, pentru că, în opinia sa, mai are multe de spus.

‘Nu ştiu cum, dar toată Craiova spune că m-a votat, însă eu am ieşit pe locul doi. Dacă aş fi eu legiuitorul acestei ţări, aş da maxim două mandate unui primar. Dacă eşti responsabil şi şantierist şi vrei să munceşti, nu poţi să stai mai mult. Eu eram deja sunt obosit după două mandate şi stresat, pentru că voiam să fac tot mai mult. Alţii care nu fac nimic în primărie pot să stea 14 mandate’, a afirmat el luni într-o conferinţă de presă.

Întrebat ce va face după ce va pleca din primărie, Solomon a spus că nu o să renunţe la viaţa publică, mai ales că îşi doreşte ca la alegerile generale din toamnă UNPR să câştige la Craiova patru mandate de parlamentari din cele şase.

‘Nu o să dispar din viaţa publică pentru eu cred că încă mai am multe de spus. Nu am fost primar de televizor. Craiova s-a schimbat enorm şi cred că am şi eu o contribuţie. (…) Ştiţi ce mi-a adus politica: diabet şi şase luni de închisoare. Acum aştept pe ăia (reprezentanţii USL, n.r.) să lupte acum cu mine să vedem cât sunt de curaţi să arunce cu piatra, nu cu etichetări de genul puşcăriaş şi altele.

 A venit tot Guvernul în Craiova (reprezentanţii Guvernului care au participat la manifestările electorale pentru susţinerea Olguţei Vasilescu, n.r.) din două în două zile să mă atace pe mine.

Dar tot nu a plăcut oamenilor, dovadă că de unul singur, împotriva tuturor, tot ce înseamnă partid politic în Craiova, uite că am reuşit să mă apropii de ei. La 4.000 de voturi diferenţă eu zic că este o performanţă. Nu am crezut că nu o să câştig. Eram dat într-un sondaj cu 15% peste, sau cei care manipulează dau sondajul cu 12 la sută peste. Nu o să mai fac sondaje de opinie’, a declarat Solomon.

Întrebat ce sfaturi sau recomandări are să îi dea Liei Olguţa Vasilescu, Solomon a spus că nu are ce să îi spună pentru că aceasta este o femeie ‘foarte deşteaptă’ care ‘le ştie pe toate’ şi are o soluţie pentru orice problemă.

‘Nu îi dau. Este o femeie foarte deşteaptă. Am văzut că le ştie pe toate, are soluţii pentru toate. Eu nu am fost în stare să găsesc. Sper să creeze cele 20.000 de locuri de muncă pe care le-a promis şi locuinţele pentru tineri. Deci în Craiova va fi foarte bine şi pentru asta îi mulţumesc. Din acest moment este şi primăriţa mea, pentru că sunt locuitor al Craiovei. Sper să găsească soluţii, pentru că primăria este o corvoadă fără resurse bugetare. Dar minciuna prinde bine, mai mult decât un adevăr spus răspicat’, a mai afirmat Antonie Solomon.

Potrivit lui Solomon care este şi preşedintele UNPR Dolj, dacă UNPR şi PDL ar fi făcut la Craiova alianţă pentru alegerile locale, USL ar fi obţinut foarte puţine voturi.

‘UNPR are nouă consilieri în CL Craiova după aceste alegeri. Gândiţi-vă ce ar fi însemnat o alianţă PDL-UNPR, fiindcă atunci îi băteam şi îi băteam rău’, a opinat Antonie Solomon.

El le-a spus reprezentanţilor presei că probabil vor regreta întâlnirile cu el, pentru că erau atipice şi aveau tot timpul subiecte de prima pagină.

‘Cred că o să regretaţi puţin că nu mai aveţi întâlnirile cu mine, pentru că erau mai atipice, un pic de scandal, găseaţi subiecte de presă imediat, dădeaţi pe prima pagină şi se uita lumea. Acum eu zic că o doamnă trebuie să fie extrem de elegantă atât cu presa, cât şi cu locuitorii şi funcţionarii din primărie’, a mai declarat primarul Solomon.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata