Bacalaureatul va continua marţi cu evaluarea competenţelor de comunicare la limba română

Prima sesiune a examenului de bacalaureat va continua marţi, 12 iunie, cu cea de-a doua zi de testare a competenţelor de comunicare la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

La prima probă a sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului, care se desfăşoară între 11 şi 13 iunie, s-au înscris la nivel naţional 155.955 de candidaţi, dintre aceştia 23.000 numai în Capitală.

În perioada 13 – 15 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B): croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană la care s-au înscris 7669 de absolvenţi de liceu.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va desfăşura în perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) între 25 şi 27 iunie.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română – proba E)a), va avea loc în 2 iulie la ea înscriindu-se 171.720 candidaţi, în 3 iulie cea la Limba şi literatura maternă – proba E)b) -, probă scrisă, în 4 iulie proba obligatorie a profilului – proba E)c) -, probă scrisă.

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) se va ţine în 6 iulie, afişarea rezultatelor va avea loc în 8 iulie iar în 9 iulie, între orele 8 şi 12, depunerea contestaţiilor. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale în urma contestaţiilor.

Promovabilitatea în Bucureşti la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011 a fost de aproximativ 42,02% înainte de contestaţii, iar după contestaţii a crescut cu 1,77%, ajungând la 43,79%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.