Băsescu, prinţului Charles: Mulţumesc pentru filmul despre Carpaţi cu care aţi promovat România extraordinar

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit luni, 11 iunie, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles al Marii Britanii, prilej cu care i-a mulţumit pentru filmul despre munţii Carpaţi pe care l-a realizat şi pentru promovarea României.

„Alteţa Voastră, permiteţi-mi să vă spun bun-venit la Bucureşti, bun-venit în România. Ţin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie (jubileul de diamant – n.r.). A fost o manifestare impresionantă”, a spus Băsescu, la începutul întrevederii.

La rândul său, prinţul Charles i-a mulţumit şefului de stat român pentru felicitări.

„Eu ţin să vă mulţumesc mult pentru superbul film despre munţii Carpaţi cu care aţi promovat România extraordinar. Alteţă, în acelaşi timp, cred că ne pregătim să vedem un eveniment extraordinar – Olimpiada de la Londra – şi sperăm ca echipele noastre să fie printre performerii acestei Olimpiade”, a afirmat preşedintele Băsescu.

„Mă bucur foarte mult”, a spus prinţul Charles.

După întrevederea cu Traian Băsescu, prinţul Charles a vizitat biserica din curtea Palatului Cotroceni, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Prinţul Charles al Marii Britanii a sosit miercurea trecută într-o vizită privată în România, unde petrece câteva zile de vacanţă. De altfel, Traian Băsescu i-a spus moştenitorului coroanei britanice, la primirea în Palatul Cotroceni, că a fost pus la curent de presă cu privire la programul vizitei sale în Transilvania.

Ultima vizită a prinţului Charles în România a avut loc în luna mai a anului trecut, când a petrecut mai multe zile la Valea Zălanului, în judeţul Covasna, un cătun cu doar 150 de locuitori din zona Baraolt, unde a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă temporară.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a dat startul, pe 2 iunie, celor patru zile de festivităţi fără precedent organizate pentru cei 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.