Beijingul deschide accesului turistic alte două secţiuni din Marele Zid

Autorităţile de la Beijing au anunţat deschiderea pentru public a două noi părţi din Marele Zid chinezesc, pentru a ieşi în întâmpinarea numărului enorm de vizitatori pe care-i adună „cea mai cunoscută atracţie turistică din lume”, transmite Associated Press care preia presa chineză.

Astfel, secţiunile Huanghuacheng şi Hefangkou ale Marelui Zid vor fi deschise pentru public, iar popularele secţiuni Mutianyu şi Badaling, din suburbiile nordice ale capitalei chineze, vor fi extinse, conform agenţiei Xinhua.

În timpul sărbătorilor şi la sfârşit de săptămână, cele patru secţiuni ale Marelui Zid ce sunt deschise pentru vizitare la Beijing, sunt deseori prea aglomerate cu turişti.

Kong Fanzhi, şeful Biroului din Beijing pentru relicve culturale, a explicat pentru Xinhua că aceste măsuri sunt concepute pentru a evita aglomeraţia şi pentru ca turiştii să se poată bucura de mai mult confort atunci când vizitează Marele Zid. În plus, autorităţile au anunţat organizarea unei baze de date despre Marele Zid, ce va fi accesibilă publicului.

Majoritatea secţiunilor de zid din Beijing sunt în stare bună, conform autorităţilor municipale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.