Bibi şi Poldi şi-au spus adio, după 115 ani de „mariaj”…

Nimeni nu-i poate acuza pe Bibi şi Poldi că nu au încercat să facă lucrurile să funcţioneze, dar cu toate acestea, după un mariaj incredibil care a durat 115 ani, cele două ţestoase gigant de la o grădină zoologică din Austria şi-au spus adio şi refuză să mai împartă cuşca… conjugală, scrie duminică Daily Mail.

Răceala dintre cei doi, care pur şi simplu i-a năucit pe oficialii grădinii zoologice, pune capăt celui mai longeviv „mariaj” înregistrat vreodată în lumea animalelor.

„Avem senzaţia că nu mai suportă nici măcar să se vadă”, s-a plâns directoarea grădinii zoologice, Helga Happ, într-o declaraţia acordată The Austrian Times.

De 36 de ani, Bibi şi Poldi trăiau fericiţi în grădina zoologică din Klagenfurt, Austria, după ce anterior trăiseră la o grădină zoologică din Basel, Elveţia. Cele două ţestoase, ambele în vârstă de 115 ani, au crescut împreună şi ulterior au devenit un cuplu.

„Dar din senin, fără să putem să ne dăm seama care este motivul, cele două ţestoase au încetat să se mai iubească, pur şi simplu nu se mai suportă”, a insistat Happ.

Se pare că vinovata ar fi Bibi, femela, ea fiind cea care a dat semne că s-a săturat de partenerul ei.

Potrivit The Austrian Times, personalul de la grădina zoologică a început să-şi dea seama că lucrurile nu sunt tocmai în regulă în momentul în care Bibi l-a atacat pe Poldi, rupându-i cu dinţii o bucată zdravănă din carapace. Însă Bibi nu s-a mulţumit doar cu atât şi a continuat să-şi atace partenerul, mostrele constante de violenţă domestică determinându-i pe îngrijitori să-l mute pe Poldi într-o altă cuşcă.

Grădina zoologică a chemat în ajutor experţi în comportament… animal(ic), în încercarea de a le împăca pe cele două ţestoase prin intermediul consilierii maritale, însă până acum nu au avut succes. În încercarea de a le induce o dispoziţie ceva mai amoroasă, experţii au hrănit ţestoasele cu alimente afrodisiace şi au introdus elemente ludice în relaţia lor: recuperarea iubirii pierdute prin intermediul jocurilor. Din nou, fără succes.

Helga Happ a declarat că este „foarte rar” ca două animale care au format o pereche o perioadă atât de lungă de timp să ajungă să nu se mai înţeleagă. „Sperăm că vom reuşi totuşi să le ajutăm să se împace”, spune Happ.

Totuşi, în eventualitatea tristă în care cei doi foşti amorezi nu revin la sentimente mai bune, separarea celor două ţestoase este crucială, dat fiind că, în condiţiile în care fiecare ţestoasă cântăreşte 100 de kilograme, dacă vor să se ucidă între ele, cu siguranţă o vor putea face.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.