Chişinău: Voronin a fost reales în funcţia de lider al comuniştilor

Vladimir Voronin a fost reales sâmbătă, 9 iunie, în funcţia de preşedinte al Partidului Comuniştilor, în cadrul celui de-al şaptelea congres al formaţiunii.

Voronin a fost ales cu unanimitate de voturi, după ce în cadrul Congresului a susţinut un discurs dur în care a criticat Alianţa pentru Integrare Europeană, dar şi România şi chiar Uniunea Europeană, pentru că s-ar implica nejustificat în activitatea internă a Republicii Moldova.

După ce în cadrul congresului Voronin declara că fracţiunea comunistă ar putea reveni la activitatea parlamentară, după un boicot de aproape şase luni, la finalul congresului a declarat că vor veni în parlament doar după ce va fi restabilită licenţa canalului TV NIT.

Participanţii la congres au adoptat şi o declaraţie în care îşi reiterează sprijinul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Într-o altă declaraţie adoptată în cadrul congresului, comuniştii critică dur situaţia social-politică din ţară, învinuind Alianţa pentru Integrare Europeană că nu a putut utiliza eficient resursele lăsate de comunişti.

Vladimir Voronin, în vârstă de 71 de ani, fost preşedinte al Republicii Moldova în perioada 2001-2009, conduce Partidul Comuniştilor din 1993, de la fondarea acestuia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.