EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Cluj: Marius Nicoară şi USL contestă votul şi cere renumărarea voturilor pe motiv de fraudă

0

Candidatul USL la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Marius Nicoară, a cerut luni renumărarea voturilor în mai multe secţii de votare din oraş, din cauză că s-ar fi comis fraude.
Marius Nicoară a declarat, într-o conferinţă de presă, că el şi USL deţin dovezi că votul a fost fraudat, dovezi pe care le va transmite organelor abilitate.

‘Frauda a fost majoră peste noapte. USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt a alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa. Astfel, între orele 3,30 şi 5,30 dimineaţa au circulat taxiuri la secţii, fără să fie sunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau, stăteau şi aşteptau.

Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se uitau la ceas şi ieşeau. Şefii de secţii luau documentele, se urcau în acele taxiuri, neînsoţiţi de nimeni – şi avem filmări în acest sens – şi plecau către secţia de votare. Din informaţiile pe care le avem culese, se pare, chiar de la taximetriştii care erau acolo, ei modificau pe drum procesele verbale, predându-le ilegal către Biroul Electoral Municipal. Avem în acest sens documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de aproape 200 de voturi’, a afirmat Marius Nicoară.

El a spus că Emil Boc (candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca – n.r.) ‘a fost prezent în secţiile 121, 122, 123, 124, 125, 126 şi a stat şi a forţat acolo’.

‘Avem declaraţii ale unei şefe de secţie care a spus că a fost chiar bruscată de fostul prim-ministru. Între orele 3 şi 7, Emil Boc a forţat o fraudă din toate informaţiile pe care le avem şi a protejat-o până în prezent, moment în care a comunicat total eronat că ar conduce cu 1.000 de voturi’, a susţinut candidatul USL.

Marius Nicoară a precizat că pune la dispoziţia organelor abilitate toate contestaţiile formulate până în prezent.

‘Cerem renumărarea voturilor din secţiile de votare pe care le-am descoperit a fi fraudate. Fac apel la renumărarea voturilor – eu spun în integralitatea lor -, dar obligatoriu la acele secţii în care Emil Boc a stat toată noaptea până dimineaţa şi a făcut presiuni foarte mari’, a afirmat Marius Nicoară.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.