EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Constanţa: PSD şi PNL au câştigat 60 din 70 de primării din judeţ

0

PSD şi PNL au câştigat 60 din 70 de primării din judeţul Constanţa, funcţia de primar al municipiului Constanţa fiind obţinută de Radu Mazăre pentru un al patrulea mandat cu 62,25% din voturi, conform rezultatelor finale ale numărătorii paralele efectuate de social-democraţi.

Secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat luni, 11 iunie, că potrivit aceloraşi date preşedinţia Consiliului Judeţean a fost câştigată de Nicuşor Constantinescu cu 61,07%, care se va afla la al treilea mandat.

PSD are după alegerile locale 38 de primari, PNL – 22, PDL – 7, UNPR şi PNŢCD câte un primar, iar într-o comună câştigător al funcţiei de primar este un independent.

Conform lui Dragomir, PSD a pierdut primăriile Cernavodă şi Mangalia, alegerile fiind câştigate de PNL şi, respectiv, PDL.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa, Adrian Bolohan, a declarat că până la această oră nu au fost furnizate rezultate parţiale oficiale de la BEM cu privire la alegerile din municipiul Constanţa, acestea urmând să fie centralizate.

Radu Mazăre le-a transmis constănţenilor că în al patrulea mandat la Primăria Constanţa va continua să fie ”primarul tuturor” şi că va avea ”grijă” de ei.

”Vreau să le spun constănţenilor că voi continua toate programele şi politicile pe care le-am făcut până acum, pentru că procentul de 65 la sută obţinut îmi confirmă faptul că am avut dreptate şi atunci când am avut grijă cu proiecte şi cu programe sociale, dar şi atunci când ne-am străduit să promovăm turismul sau când am făcut locuinţe ieftine pentru tineri”, a menţionat Mazăre.

Acesta a afirmat, totodată, că nu a avut emoţii cu privire la câştigarea alegerilor, ci doar referitor la procentul pe care îl va obţine pentru un nou mandat.

”Am avut emoţii privitor la procent, nu mi-ar fi plăcut să câştig primăria cu un procent semnificativ sub procentul de acum patru ani de zile. În niciun caz nu am avut emoţii privitor la faptul dacă voi câştiga sau nu. Nu aveam de gând să intru în a patra luptă politică dacă nu aveam un procent de cel puţin 60%”, a spus primarul Constanţei.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.