Culiţă Tărâţă a câştigat preşedinţia CJ Neamţ, potrivit unei numărători paralele

Culiţă Tărâţă a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean, la o distanţă de circa 7.000 de voturi faţă de principalul contracandidat, potrivit unei numărători paralele efectuate de reprezentanţii Alianţei A.P.E.L. (PDL-UNPR-PNŢCD), din partea căreia a candidat.

Culiţă Tărâţă a declarat că mai aşteaptă votul din 7 comune nemţene dar că rezultatul din aceste localităţi nu mai poate înclina balanţa în defavoarea sa. Culiţă Tărâţă este preşedinte al filialei UNPR Neamţ şi deţine, în prezent, funcţia de deputat.

Principalul contracandidat al acestuia a fost Vasile Pruteanu, din partea USL. Vasile Pruteanu a fost preşedinte al CJ Neamţ în mandatul trecut, fiind ales din partea PDL. Acesta a ales să se înscrie în PNL şi să candideze din partea USL la preşedinţia CJ Neamţ.

Potrivit aceleiaşi numărători paralele, în legislativul judeţean vor accede reprezentanţi ai A.P.E.L., USL şi PP-DD. Astfel, alianţa A.P.E.L. ar urma să aibă 13 mandate de consilieri, USL va avea 17 consilieri iar PP-DD va avea 4 mandate.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ au fost depuse nouă candidaturi, toate din partea unor partide sau alianţe electorale. Pe lângă deputatul Culiţă Tărâţă, şi-au mai depus candidatura şi Vasile Pruteanu de la USL, Mihai Fărcăşanu de la PP-DD, Dumitru Badea de la PRM, Ioan Baciu de la Forţa Civică, Ioan Tătaru de la PER, Vasilică Brăduleţ de la PAS, Constantin Zaharia de la Partidul Verde şi Alexandru Căescu de la Partidul Poporului Legea Cojocaru.

Pentru legislativul judeţean şi-au depus liste complete APEL, USL, PRM, PP-DD, PER şi Partidul Verde, iar liste incomplete Partidul Poporului, PAS şi Forţa Civică.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.