EURO 2012: Irlanda – Croaţia 1-3

Echipa de fotbal a Croaţiei a învins formaţia Irlandei cu scorul de 3-1 (2-1), duminică seara, 10 iunie, pe Stadionul Municipal din Poznan, în Grupa C la EURO 2012, competiţie care are loc în perioada 8 iunie – 1 iulie în Polonia şi Ucraina.

Mario Mandzukic (3, 48) şi Nikica Jelavic (43) au marcat pentru croaţi, care au obţinut o victorie incontestabilă în faţa Irlandei, pentru care a punctat Sean St. Ledger (19).

Croaţia a deschis rapid scorul (3), prin Mandzukic, cu o lovitură plasată de cap, care l-a prins pe picior greşit pe ”veteranul” Given. Croaţia a cedat iniţiativa şi irlandezii s-au aruncat în atac, creând presiune la poarta lui Pletikosa. Firesc, în cele din urmă, a venit şi golul, marcat de fundaşul St. Ledger (19), cu capul, după o lovitură liberă executată din flanc de McGeady.

Croaţia a renunţat apoi la jocul defensiv, a optat pentru o posesie prelungită, iar ocaziile au început să apară la poarta lui Given. ”Veteranul” echipei antrenate de Trapattoni a fost la post la şuturile lui Perisic (22) şi Modric (33). Perisic (36) şi Jelavic (40) au fost imprecişi în alte situaţii, dar croaţii au reuşit să înscrie din nou în finalul reprizei, prin Jelavic, care a profita de mingea ajunsă la el de la irlandezul Ward (43). Rakitic a irosit ultima ocazie înainte de pauză (45+3).

La reluare, Croaţia s-a desprins pe tabelă în min. 48, când Mandzukic a trimis o lovitură de cap, iar mingea a lovit bara şi a intrat în plasă din portarul Shay Given. St. Ledger a salvat golul la scurt timp (50), la şutul expediat de Rakitic (50). Irlandezii au cerut, îndreptăţit, un penalty în min. 63, când Schildenfeld l-a faultat în careu pe Keane, dar arbitrul olandez nu a acordat nimic.

Croaţia a preferat un joc de posesie prelungită, iar irlandezii nu au reuşit să îşi creeze ocazii importante. După ce Dunne a trimis o minge, fără probleme pentru Pletikosa (68), Rakitic a fost şi aproape de gol (78), mingea expediată de croat ocolind milimetric poarta. Andrews a avut o situaţie mai bună (80), dar Pletikosa a intervenit bine. Andrews a recidivat în min. 86, când mingea trimisă de irlandez a trecut peste poartă. Andrews a ratat şi ultimele ocazii ale meciului, în min. 90+1 şi 90+6, când a trimis pe lângă poartă din poziţii bune.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.