EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Ion Iliescu: Rezultatul alegerilor, o respingere a PDL şi o speranţă spre USL

0

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră rezultatul alegerilor locale o reflectare a unei stări de spirit, de respingere a rezultatelor unei guvernări ”care s-a dovedit păguboasă pentru ţară”.

”Rezultatele alegerilor exprimă şi un vot de blam dat guvernării de până acum, dar exprimă şi o speranţă pentru o guvernare mai bună, care să răspundă nevoilor ţării şi ale oamenilor. (…) O respingere a PDL-ului şi, de fapt, a domnului Băsescu, care şi-a pus amprenta asupra politicii guvernului din ultima perioadă şi, pe de altă parte, o speranţă spre această alianţă (n.r. – USL) că va putea să redreseze lucrurile în ţară”, a declarat Ion Iliescu la RFI.

El a spus că a fost plăcut surprins de rezultatele USL şi chiar a admis că nu se aştepta la acest scor.

”Scorul într-adevăr a accentuat starea de spirit sau a reflectat o stare de spirit mult mai profundă, de dezaprobare a guvernării anterioare”, a afirmat Iliescu.

Întrebat cum vede rezultatele de la locale în perspectiva parlamentarelor, preşedintele de onoare al PSD a subliniat că este necesar să se stabilească o dată fixă pentru alegerile parlamentare, ”ca în America”.

”Este o premisă bună pentru parlamentari (n.r. – rezultatul alegerilor), dar aceasta va depinde şi de guvernarea din această perioadă. Guvernul Ponta a fost primit cu multă speranţă şi votul la locale reflectă acest lucru, dar este important şi cum va gestiona această perioadă, nu uşoară – toamna, pregătirea iernii ş.a.m.d.. Însă eu sper să se confirme, până în chiar noiembrie, dacă se vor ţine alegerile, cam acest trend al electoratului român”, a spus Iliescu.

În ceea ce priveşte greşelile pe care ar trebui să le evite Guvernul Ponta pentru a câştiga parlamentarele, liderul PSD a susţinut că nu trebuie să se aventureze în promisiuni fără fapte.

Totodată, el a admis că există riscul ca noii primari de la USL ”să prindă gustul puterii” şi să se transforme în aşa-numiţi baroni locali.

”Puterea ameţeşte minţile oamenilor şi unii oameni, cum ajung în anumite funcţii de decizie, îşi pierd uzul raţiunii, cum se spune, dar este important, acest lucru a fost sesizat şi de conducătorii Alianţei, dar nu este suficient un simplu avertisment”, a apreciat Iliescu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.