Joggobot, companionul roboţel care te face să alergi mai repede

– Alergători, nu mai trebuie să convingeţi un partener dezinteresat să-şi pună tenişii si să bată străzile cu voi, datorită noului roboţel Joggobot – un robot companion pentru alergători, scrie Kashmir Hill pe Forbes.com.

Folosind o cameră încorporată, roboţelul autonom îşi concentrează toată atenţia pe senzorii dintr-o bluză obişnuită şi te îndeamnă să ţii pasul cu el.

„Oamenii s-ar putea simţi urmăriţi dacă Joggobot ar fi în spatele lor”, spune cercetătorul Eberhard Grather într-un video. Însă, micul tău prieten robot zboară în faţa ta”.

Floyd Mueller şi Eberhard  Grather, cercetători la Royal Melbourne Institute of Technology din Australia, au făcut ca Parrot AR Drone, de obicei gestionat printr-un smartphone, să zboare autonom. Îl poţi programa pe modul companion, în care roboţelul zboară la o distanţă calmă de un pas, sau pe modul coach, „care-l potriveşte pe o viteză uşor mai ambiţioasă”.

Din păcate, bateria durează numai 20 de minute în prezent. Dar sunt aşteptate cu nerăbdare viitoarele îmbunătăţiri ale acestui prototip precoce.

Nu toată lumea este la fel de entuziasmată de acest mic companion de alergat precum sunt eu, spune jurnalistul Charles Homans pe Twitter. „În curând roboţii nu numai că vor fi capabili să te omoare fără teamă, dar te vor putea  «hărţui» ca să intri în formă. ”

 Traducere şi editare: Cătălina Rusin

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.